tiistai 11. maaliskuuta 2014

Onni itsessään on eräänlaista kiitollisuutta. — Joseph Wood Krutch


Voi kyllä, tämä äippä on kyllä ihan onnensa kulluloilla, olen niin kiitollinen ihanasta miehestäni, tyttärestäni, tästä pienestä_masu_pirpanasta, kaikista läheisistäni, paljosta muusta elämmäsäni ja etenkin siitä että meillä täällä Suomessa on asiat niin hyvin.

"Onnellisuuden edellytys on jokin, joka herättää innostuksen."
— Charles Kingsley

Viidestoista raskausviikko pyörähtää käyntiin tänään.<3 Uskomatonta, että kasvatan sisälläni pientä ihmisen alkua, joka alkaa olla jo niin "valmiiksi kehittynyt kokonaisuus", vaikkakin vielä niin kovin pieni ja tarvitsee vielä tovin kasvaakseen siihen pisteeseen, että on valmis syntymään tänne meidän joukkoomme. Nyt hän on kuin pienoismalli ihmisestä.
"Nyt lapsen keho on kehittynyt pääosin valmiiksi. Pää on vielä iso suhteessa vartaloon, mutta se pysyy jo pystyssä kaulan ja niskan avulla. Lapsen päässä olevat hiuspyörteet alkavat juuri ja juuri näkyä, ja hiuksien väripigmenttiä alkaa syntyä. Nyt voi myös nähdä kulmakarvat. Sormissa ja varpaissa on jo kynnet.
Keuhkot kehittyvät jatkuvasti, ja lapsi alkaa hengittää pieniä määriä lapsivettä. Tämä on erittäin tärkeää, jotta keuhkot kehittyisivät oikein. Lapsi myös nielee lapsivettä, ja kehittää imemistaitojaan. Lapsella on usein hikka. Imemiseen tarvittavat lihakset kasvavat poskissa. Poskilihaksien kasvaessa lapsen kasvot saavat vauvamaisemmat piirteet pulleine poskineen.
Viikon loppuun mennessä lapsi pystyy puristamaan kätensä nyrkkiin ja imemään sormiaan. Tällä viikolla sikiön ulkoiset sukupuolielimet ovat jo niin kehittyneet, että lapsen sukupuoli voidaan erottaa ultraäänitutkimuksessa.
Vauvasi on nyt omenan kokoinen."
Kylläpä tämä aika vaan rientää, kun on tuo neiti iso_pieni_pirpana vauhdittamassa päiviä, antaen niille sisältöä! Aivan tuota pikaa ollaankin sitten jo puolivälissä raskautta, vaikka vastahan minä joulukuussa ne ensimmäisen haaleat haamu-plussat testeihin sain!!!
"Älä etsi onnea. Jos etsit, et löydä sitä, sillä etsiminen on onnen vastakohta."
— Eckhart Tolle

Meidän pirpana sai sitten eilen antibioottikuurin, kun oli korvatulehdus levinnyt molempiin korviin, tai siis piti saada jo eilen se kuuri. Iltasella kävimme apteekissa sitä hakemassa, mutta eipä sinne ollut sähköistä reseptiä tullut. Tänään siis aamulla sai hormonihirmu-äippä soitella terveyskeskukseen ja antaa vähän palautetta lääkärin toiminnasta, lupasivat laittaa reseptin apteekille ihan pikimiten!! Harmittavaa tumpelointia, kun toinen kuitenkin kolmatta viikkoa kipeänä, ja taas sairastelu pitkittyy kun antibioottien aloitus viivästyy. Mur.
Mutta jospa sitten siirtyisi tähän loppuun vähän iloisempiin asioihin. Ilmoitusluontoinen asia, neiti iso_pieni_pirpana teki nimittäin eilen kotona ensimmäistä kertaa isomman hädän pottaan, olihan tämäkin tapahtuma ikuistettava kameralle!! ;)

Ja voi tätä riemua, kun ulkona alkaa olla jo sen verran upeat kevätsäät, että meilläpäs otettiin eilen välikausi kuteet käyttöön! Toki siis toistaiseksi välikausipuvun alle laitetaan villahaalari, mutta kylläpä kummasti tuo tälläinenkin pieni vaatetuksen muutos kevään tuntua rintaan!
Juna-asemalla matkalla terveyskeskukseen, eipä näy pahemmin enää lunta!!


 Päällä neidillä siis
sisävaatteet,
villahaalari (kivat),
Välikausitakki (Lindex), +
Välikausipöksyt (travelle),
Kypärämyssy (kivat),
fleecevuorelliset tumput (H&M) &
Viking goretex kengät.





Ja kylläpä vaan tarkenee jo vallan mainiosti!! ;) Kyllä me täällä Suomessa saamme olla onnellisia, kun meillä on vaihtuvat vuodenajat, täynnä kaikkia erilaisia kelejä ja upeita värienkirjoja!
tuleepas puhelimella epäselvää kuvaa auringonpaisteessa, kamera kun unohtui kotio. :D
"Siitäkään, että muistaisimme olla välistä kiitollisia kaikesta hyvästä, mitä olemme elämässämme saaneet kokea, tuskin olisi mitään haittaa onnellisuudellemme. Itse asiassa sekin on jo empiirisesti todistettu."
-Tatu Hirvonen ja Esa Mangeloja, Miksi kolmas hampurilainen ei tee onnelliseksi?
Jospa sitä äippäkin tänään siis uskaltautuisi itselleen kaivamaan nahkatakit esille kaapin perukoilta! Tosin masulainen kohdalta tuskin mahtunee enää kiinni.. Heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti