torstai 13. maaliskuuta 2014

Äidin iso tyttö.

Kevät tekee tuloaan, ja täten on tämän mamman nahkatakki-kausi avattu! Jee, ihanaa, kohta on kesä!! Minähän siis yritän sulkea korvani säätiedotuksilta, jotka ovat tulevaksi viikonlopuksi lupailleet kymmeniä senttejä lunta, Nooooouuu, toivottavasti ovat erehtyneet!

Nyt on myös iskenyt uusi pesänrakennusvimma, tällä kertaa siivous-kärpäsen puremasta, pyykinpesukone/imuri/tiskikone pyörii alituiseen, pölyrätti heiluu vähän väliä, ja eilen siivosin meidän kaaoksen partalla olleen vaatehuoneenkin. Mitähän sitä tälle päivälle keksisi, leipomisen lisäksi??


Mutta jospa sitten siirtyisin itse aiheeseen, eli meidän neiti isoon_pieneen_pirpanaan.

Voi tuota meidän "vauvaa", kuinka se varttuukaan niin hurjaa kyytiä!! Muistan sen kuin eilisen, kun ensimmäiset raskaustestit hänestä tein, kuinka vatsani kasvoi, ja kuinka hän vihdoin syntyi. Ja nyt hän on jo lähemmäs 19kk. vanha, tomera, omatoiminen neitokainen.

Eilen päätimme "repäistä" ja tuunasimme neidin pinnasängystä tälle "isojen tyttöjen" sängyn, ja kylläpä menikin ensimmäinen yö hienosti! Kertaakaan ei yrittänyt kynytä ylös sängystään. :) Ja kuinka innoissaan hän heti aamusta kiikutti nukke-vauvansa sänkyynsä ja "hoiti" näitä iloisena..






























Meidän ison_pienen_pirpanan lempitouhuja tällähetkellä on ehdottomastu uusien zhu zhu pets-hamstereiden kanssa leikkiminen, legoilla/palikoilla rakentaminen, nukkejen hoito, musisointi ja laulaminen (osaa hienosti laulaa "tuiki tuiki tähtönen"),
autoilla ja palloilla leikkiminen, palapelien kokoaminen, kirjojen selailu ja yksinkertaisesti tahallinen sotkeminen ja tavaroiden hujan hajan levittely.. Ja tietenkin ulkoilu!

"Heti kun lapsi on lähtenyt huoneesta, sikin sokin lojuvat lelut muuttuvat hellyttäviksi."
— Ralph Waldo Emerson



Ulkoilemaan "PiipaPaapin" alias. TiiviTaavin kanssa.


"Piitää piitää" huutaa neiti halutessaan piirtää.
neidistä taitaa muuten kehkeytyä oikeakätinen, hän kun syö ja piirtää yms.
aina oikealla kädellä..

"Vauva syö.."



Lempiohjelmia hänelle on ennenkaikkea Teletapit, muumit ja Titi-nalle.

Lempiruokia lienevät kaikki keittoruuat, peruna/pasta-jauheliharuuat. Ja ruokajuomana tietenkin maito. ;)




Neiti harjoittelee tällä hetkellä kovasti mm. pottailua, itsenäistä pukeutumista, syömistä ja aina vaan pidempien lauseiden muodostamista. Myös eri paikkoihin kiipeäminen ja muut hieman "uhkarohkeat" jutut ovat nyt ihan hitti, joskin äidin mielestä ei niin kiva juttu kun saa kokoajan olla haukkana kyttäämäässä toisen perään..


Luonteeltaan hän on hyvin sosiaalinen, mutta tilanteen "vaatiessa" myös aavistuksn ujo, kova hassuttelemaan ja kujeilemaan, nauravainen, puhelias, vilkas, hellyydenkipeä, omatahtoinen ja itsepäinen.

"Kuinka paljon mekitseekään nauru! Se on salakirjoituksen avain, sen avulla pääsemme selville koko ihmisestä."

-Thomas Carlyle-

Tänään oli ihana herätä hymy huulilla ensimmäistä kertaa siihen, kun makuuhuoneemme ovi aukesi, pienten jalkojen sipsutus kantautui viereeni, ja pieni hento ääni huhuili korvani juurella "ääitiii.."! <3
Joka päivä opimme toisiltamme jotakin uutta, päivääkään en vaihtaisi pois. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti