keskiviikko 6. elokuuta 2014

Jakamaton, vai jaettu rakkaus?

Mielessäni on jo raskauden alkumetreiltä saakka vellonut ajatuksia tulevasta, miten sitä osaa rakastaa kahta pientä samalla tavalla, miten sitä rakkautta riittää molemmille, miten saa molemmat kokemaan itsensä tasavertaisiksi jne..?
Tuossa taannoin minulla oli synnytyspelkopoliklinikka-käynti, jossa pääsin synnytyspelon ja synnytyksen aiheuttamien mietteiden lisäksi purkamaan kätilön kanssa myös näitä ajatuksia.
Ja kätilö vakuuttikin hienosti, että jokseenkin kaikilla pyörii samanlaisia ajatuksia mielessään, toisen lapsen odotuksen kohdalla, onhan rakkaus/huomio ainokaista esikoista kohtaan ollut niin ehdotonta.
Kätilö sai minut vakuuttuneeksi, ettei nykyistä rakkauttani isoa_pientä_pirpanaa kohtaan tarvitse jakaa tyttöjen kesken, vaan rakkautta tulee lisää, ja sitä riittää siis molemmille tasavertaisesti. Joten suotta poden huonoa omaatuntoa moisista mietteistä, luonto hoitaa kyllä hommansa.
Kylläpä sitä hassuista asioista nainen uuden elämänvaiheen kynnyksellä kehittääkin itselleen päänvaivaa.. ;) Oli siis todella tarpeellinen ja palkitseva käynti!

Raskaudesta.. Kiteytettynä voin kertoa, Olen jo Ehdottoman, Mahdottoman kyllästynyt raskaanaoloon, vaivoja on jos jonkinmoista, supistuksia, raskausihottumaa, suonikohjuja, hengenahdistusta, selkäkipua, särkyä ja kolotusta ties missä, itsetunto ongelmia jne...
Kaikkien vaivojen päälle vielä tämä mahdottoman hiostava helle & unettomat yöt, kodinhoito & vauhdikkaan taaperon kanssa touhuaminen, ugh olo ei ole enää ihan parhaimmasta päästä... Ja nyt on Vasta rv 35+2, eli vielä olisi n. kuukausi laskettuun aikaan.. Noh, toki olen 100% kiitollinen että meile tämä raskaus ja toinen lapsi suotiin, lopussa se kiitos seisoo.<3
Ja jos nyt jotain positiivista halutaan nostaa esille, niin painoa on kertynyt tähän mennessä n.4,5kg vähemmän, kuin isosta_pienestä_pirpanasta samoilla raskausviikoilla! Edelleen ollaan siis alle kympissä, tosin, alle kilo siihen enää on matkaa.. Vaikka kyllähän minä olen osakseni jo läskiksi nimittelyäkin saanut, noh, pian on taas aika pistää itsensä "kuosiin", nyt olen onneksi tehnyt töitä sen eteen, ettei raskauden jälkeinen painonpudotus ole yhtä suuren työn takana kuin viimeksi!



Käväisin muuten tuossa reilu viikko sitten kovien supistuksien takia synnärillä kontrollissa, rv 34+1, käyrille piirtyi supistuksia tasaisesti n.3min välein, ja kylläpä vaan pisti puuskututtamaan, kipu säteili selkään/kylkiin/reisiin/häntäluuhunkin. Mutta toistaiseksi kohdunsuu oli vielä kiinni, kohdunkaulaakin jäljellä vielä pari cm. Painoarvioksi "pikkuinen" sai n.2804g (iso_pieni pirpana rv37+ n.2750g), eli yläkäyrillä huitelee, ja iso tytöntylleröinen siis tulossa!!!! Toivon kovasti, että neiti päättäisi syntyä edes vähän etuajassa, synnytys itsessään pelottaa viimekertaisten komplikaatioiden vuoksi, niin  kyllä stressaa jos vielä n.4,2-4,5kg painoinen mötkylä pitäisi maailmaan pungertaa, phuuhh.. "Kolme ässää" on pikkuhiljaa otettu käyttöön, mutta eipä niistä viimeksikään ollut mitään hyötyä.

Ettei ihan valittamiseksi menisi, niin
loppukevennykseksi pakko mainita, meillä juhlitaan täällä kuun lopussa KAKSI VUOTIASTA!!!!! :') Kääk vastahan minä tuotakin neitiä odottelin syntyväksi.<3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti