torstai 20. maaliskuuta 2014

Erilaisuuskin on rikkautta. Kansainvälinen Downin syndrooma päivä.

Tänään vietetään kansainvälistä Downin syndrooma päivää, ja siksi haluankin linkittää tämän ihanan videon, joka ainakin itseni sai liikuttumaan kyyneliin. Voi noita suloisia, positiivisia ja niin kovin iloisella elämänasenteella ladattuja ihmisiä, jotka selvästi ovat onnellisia ja ylpeitä erilaisuudestaan, selviytyjiä, jotka ovat avoimin mielin valmiina kohtaamaan elämän tuomat haasteet!

Aihe on ollut itselläni ja varmasti kaikilla muillakin odottajilla ajankohtaisesti mielessä alkuraskaudessa, kun odoteltiin nt-ultraa ja trisomia21-seulonnan tuloksia.

Kovasti sitä tuli mielessään pohdittua vaihtoehtoja, jos seulonnoissa olisikin ilmennyt kohonnut riski downin syndroomaa kantavasta lapsesta. Mielessä viiletti ajatuksia ja kysymyksiä, mm. pitääkö lapsi, miten sitä tulee toimeen jos pienokaisella kyseinen sairaus olisi, millaista hänen tulevaisuutensa tulee olemaan, jne..
Ja tämä seuraava video kyllä antaa vastaukset kaikkiin niihin kysymyksiin, ja avasi ainakin minun silmäni, että niin me ihmiset vaan erilaisuuksistamme huolimatta selviämme suuremmistakin vastoinkäymisistä, ja erilaisuuskin on rikkautta. <3 Varmasti arki down-lapsen kanssa olisi haastavaa, mutta toisaalta, niinhän se on aika ajoin myös ihan tuiki tavallisessakin lapsiperheessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti